Tamna Strana Giugiara

6/13/2013

Automobilskim entuzijastima širom sveta je ime Giorgetto Giugiaro vrlo poznato. On i Aldo Mantovani su 1968. godine osnovali dizajnersku kompaniju koja je tokom brojnih godina više puta menjala ime. 

Meni je najdraža inkarnacija znana kao ItalDesign, ali skorije je dodato i "Giugiaro" na tu frazu. Ovo objašnjava zašto sve njihove novije kreacije nose veliko slovo "G" kao logo. Lista svih automobila koje potpisuju ova gospoda je predugačka da bi je ovde uvrstili, to možemo nekom drugom prilikom (vrlo je moguće da vozite ItalDesign automobil a da to ni ne znate). 

Među mnogim uslugama koje pružaju, ItalDesign nudi i kompletan razvoj automobila za druge proizvođače, kao i industrijski dizajn raznorodnih proizvoda. Svakako je tu pregršt koncept automobila i studija, a predlažem vam da njihov kompletan opus pogledate na njihovom sjajno napravljenom sajtu.

Kao što ime posta nalaže, hteo bih da vas upoznam sa nekim ne tako gracioznim kreacijama naših dragih magova dizajna. Postoji izvestan broj automobila koji nisu bili namenjeni drugim proizvođačima, onih koji ponosno nose ItalDesign logo. Današnji fast and furious klinci će verovatno reći da ovi automobili izgledaju užasno, ali meni su i dalje svi veoma lepi. 

Većina ih je sada u poodmakloj starosti, ali svojevremeno su svojom ekscentričnošću dočaravali taj neuhvatljivi ukus budućnosti. Takođe, predstavljali su odličnu reklamu za ItalDesign, jer su doneli mnogo posla. Evo nekih za koje smatram da su najfascinantniji...

Italdesign Asgard
Asgard
Italdesign Aspid
Aspid
Italdesign Aztec
Aztec
Italdesign Biga
Biga
Italdesign Capsula
Capsula
Italdesign M8
M8
Italdesign Machimoto
Machimoto
Italdesign Marlin
Marlin
Italdesign Structura
Structura
Italdesign Together
Together

You Might Also Like

0 comments