Slajdovi Iliti Papuče.

6/01/2016


"Ummm, momak ne možeš da uđeš unutra u papučama." 


I umesto da pokušam da mu objasnim da to nisu papuče već vrlo važan modni detalj koji furam od svojih dečačkih dana, a koji su sada i hipsteri konačno ukačili sa 40 godina zakašnjenja, puštam ga da bude važan svojih 20 sekundi pre nego što kao VIP ipak ulazim.  No, dobro, papuče kažeš? 


Adidas Adilette nisu papuče. Papuče su nešto što nosiš po kući. Stanu. I ne ideš napolje u tome. Imaju nekakvu tkaninu koja prekriva celo stopalo. Uglavnom kariranog dezena. Retko kada su nešto čijim dizajnom i maštom utkanom u njih se možeš ponosno hvaliti, makar sam sebi u ogledalu. 


Adidas Adilette su slides. Shower slides, to be more precise. Jer, kao i uvek, Nemci nisu izbacili neki tamo proizvod na tržište eto tako, da vide da li će možda malo da se proda. 


Njihovi fudbaleri su tražili da Adidas za njih dizajnira najudobniju moguću obuću koju će moći da nose kada se tuširaju i/ili idu na bazen, bez bojazni da će pokupiti neke infekcije, gljivice i ostale nožne parazite. 


I tako smo dobili najudobniju i najugodniju stvar koju možete staviti na nogu. A beše to pre nekih 45 godina. Sve do pre par godina, Adilette je bila stvar koju obožavate ili kao sportista, ili kao sumanuti fan Adidasa (check), ili kao neko ko jednostavno ceni savršenu svedenu formu na svojoj nozi, koja pritom pruža takav komfor kakav ne može da pruži nikakva druga obuća koja se pravi na ovoj planeti (check).


Nisu ih hipsteri još bili dohvatili. Još. 


Hype je polako rastao vremenom, jer hipsteri vole da iskopavaju svašta iz prošlosti i da svojataju, tako da je Adilette u jednom trenutku konačno eksplodirao kao fashion statement. Mnoge poznate ličnosti su počele da ih furaju kao deo svoje svakodnevice, na čelu sa Markom Zuckerbergom. Što kaže moj drug Lola "mogu da se nose i na 'farke'". 


Imitacija je najbolji oblik laskanja, a u ovom slučaju je jedan Gucci iskopirao Adidasov Adilette. Do najsitnijih detalja. Jedino što se pravi ručno u Italiji i košta nekoliko puta skuplje. To za ove što vole da im se uvaljuju stvari koje su nekoliko puta skuplje samo da bi mogli to više puta da drugima naglase. I da se ogadi hipsterima možda?


Ja sam trenutno na svom ko zna kom paru po redu, ovog puta u Stan Smith zeleno-beloj kombinaciji. A on meni kaže da sam u papučama. I na kraju uđem unutra. U papučama. Valjda se ovaj nikad nije tuširao po teretanama pa ne zna ništa. 


You Might Also Like

9 comments

 1. Moj muž, fashion blogger. ♡ Daj još!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nisam, ja samo znam šta hoću još od malih nogu. Trendovi me ne zanimaju. Biće... premišljam se još da li ići prvo u Asics GEL sagu ili možda na Vans Slipon. :)

   Delete
  2. Ja sam za Vansice, jer mogu čak i da doprinesem! ;)

   Delete
  3. Hoću, i ti moj da budeš, u onim skroz belim!

   Delete
  4. Фешн блогер Маттијах.

   Delete
 2. https://www.facebook.com/135730906472844/photos/a.151990958180172.28750.135730906472844/1070504622995463/?type=3&theater

  ReplyDelete