Spandau Ballet - True

6/05/2019

Kao pravi čangrizavi starac primećujem da današnji mainstream pop ustvari više nije muzika. I nekada je bio važan fashion statement, pompezni nastupi, i ekstravagantni i provokativni video spotovi, ali ovo danas više nije nešto što se ugnezdi u uvo i neće odatle da ispadne danima i nedeljama...


Iako nisam nikad bio neki strastveni slušalac radio programa, ipak se lepo odrastalo uz kvalitetne radio stanice, jer uvek se slušala neka kvalitetnija muzika. Spandau Ballet je jedan od tih bendova koji je pustio buvu sa radija i ostao u ušima zauvek, od kolevke do KST žurki i sve do kopanja po tezgama sa starim pločama po pijacama, buvljacima i berzama. 


Jako sam voleo na Kalenić pijaci da odem vikendom da kopam kod jednog deke plojke, ali njega već jako dugo tamo više nema...


True mi je najdraži album britanskog pop sastava, ali generalno je to kao da slušate neki Best Of, jer je svaka pesma hit koji ste negde ranije čuli i "znate pesmu". Suvo zlato. 


Ovo je prava pop muzika, još jedna ploča koju toplo preporučujem, kako zbog pesama, ljubavnih tekstova, sjajne produkcije, tako i zbog odličnih gruvova Johna Keeblea. 


I lepo je što u tekstovima ima referenci kao što su Catcher In The Rye, Marvin Gaye i West Side Story. 

Zdrav album, čista desetka, obavezno štivo opšte muzičke edukacije. 

You Might Also Like

0 comments